'Porilla de acelgas', snijbietgerecht uit Málaga

Ingrediënten: 1,5 kg snijbiet, 100 g Málaga rozijnen zonder pit, 3 teentjes knoflook, 2 kleine uien, pijnmoompitten, paprikapoeder, 100 g serranoham (of bacon), 4 eieren, olijfolie, zout, peper

Ingrediënten: 
Kook de eieren gedurende 8 minuten in kokend water. Pel de uien en de knoflook en hak ze fijn.

Snij de snijbiet in stukken en verwijder de draadjes. Kook gedurende 25 minuten in water met wat zout gaar. Giet af en zet opzij.

Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit daarin de ui en de knoflook. Voeg er dan de paprikapoeder bij en bak even op een laag vuur verder zonder aan te laten branden. Voeg nu de rozijnen en de fijngesneden serranoham er voor korte duur bij en meng dan de snijbiet erdoorheen. Breng op smaak met peper en zout.

Bestrooi met de pijnboompitten.