Koolrolletjes op Sevillaanse wijze

(Liadillos Sevillanos)

Ingrediënten: 1 grote kool, 200 g gehakt, 50 g bacon, 50 g ham, 2 eieren, bloem, olijolie, broodkruim of paneermeel, 1 teentje knoflook, 15 ontpitte olijven (groen of zwart), verse peterselie, nootmuskaat, zout, peper

Bereidingswijze:
Snij met een scherp mes 12 van de grootste bladeren van de kool en leg 4 minuten in kokend water. Laat daarna uitlekken en leg ze opzij.

Sauteer in een koekenpan met wat olie het gehakt totdat het bruin is. Snij ondertussen de bacon en de ham en voeg deze eraan toe. Breng op smaak met peper; zout en nootmuskaat.

Haal af van het vuur. Hak de peterselie, knoflook en de olijven fijn en voeg deze eraan toe. Voeg ook een geklutst ei erbij en meng goed door elkaar.

Leg een flinke lepel van dit mengsel op elk koolblad, rol het op en steek er een tandenstoker doorheen.

Kluts het andere ei en verhit olijfolie in een diepe pan. Rol de gevouwen koolbladeren nu door de bloem, daarna door het ei en vervolgens door het broodkruim of paneermeel. Bak ze in de hete olijfolie en serveer warm.