Porra antequerana

Ingrediënten: 500 g brood zonder korst, olijfolie, 3 grote tomaten, 3 groene paprika's, 6 teentjes knoflook, azijn, 1 blik tonijn, 300 g serranoham, 4 eieren, zout

Bereidingswijze:
Kook de eieren 10 minuten lang. Ontkorst het brood, snij in stukken en besprenkel met water. Laat zo even staan.

Pel en ontpit de tomaten en snij ze in stukken. Haal de zaadjes uit de paprika's en snij in stukken. Doe met de fijngehakte knoflook in een blender of meng goed samen met een staafmixer.

Voeg er vervolgens de stukjes brood bij en blijf mengen totdat een homogene emulsie ontstaat.

Blijf mixen en schenk er ondertussen langzaam ongeveer 200 ml olijfolie bij. Voeg er vervolgens ongeveer 50 ml azijn en zout naar smaak bij. Serveer in kleine, diepe schaaltjes met de stukken tonijn, dunne schijfjes serranoham en in plakjes gesneden eieren.