Alboronía

Een groentenrecept uit Carmona (Sevilla)

Ingrediënten: 4 aubergines, half kilo pompoen, 1 kleine courgette, half kg tomaten, 1 grote ui, 3 teentjes knoflook, 1 theelepel paprikapoeder, 1 eetlepel azijn, extra vierge olijfolie, zout en peper.

Bereidingswijze:
Schil de aubergine en de pompoen, hak ze in stukken en kook ze gedurende 10-15 minuten zodat ze zachter worden. Bewaar ze.

Hak nu de courgette met schil in stukken. Pel en snipper de ui en de knoflook. Fruit ze samen in een koekenpan.

Haal zodra de ui goudbruin wordt van het vuur. Voeg paprikapoeder, azijn en peper toe en meng alles goed door elkaar. Zet opnieuw op het vuur en voeg de tomaten eraan toe, van te voren gepeld en van pitten ontdaan. Laat 5 minuten sudderen.

Voeg tot slot de bewaarde aubergine en pompoen en zout naar smaak eraan toe. Dek de pan af en kook tot de 'alboronía' helemaal gaar is.

Serveer eventueel met gekookte eieren in stukjes gesneden.