'Pestiños', kerstbeignets

Een typische kerstlekkernij uit Sevilla

Ingrediënten: water, olijfolie, de schil van 1 sinaasappel, 1 eetlepel anijs, 1/2 kilo bloem, 1 eetlepel kaneelpoeder, 1 glas witte wijn, de schil van 1 citroen, zout, 250 g honing

Bereidingswijze:
Bak gedurende 10 minuten de sinaasappelschil en anijs in een pan met olie zodat de olie de smaken goed opneemt. Laat afkoelen, zeef en bewaar voor later.

Maak van de bloem een vulkaanvorm. Voeg de kaneel, wijn, water, 2 dl van de bewaarde olie, de citroenschil en zout eraan toe en kneed dit tot een zacht deeg. Maak de handen nat in de olijfolie. Neem kleine stukjes deeg in de handen en vorm hiermee de beignets.

Verhit de rest van de olie en frituur hierin de beignets.

Meng in een steelpannetje de honing met 1/2 kopje water. Zet op het vuur en roer tot alles goed is verdund. Haal nu de beignets mdoor dit mengsel en leg ze op een schaal alvorens te serveren.

Uit: >>Spanje recepten blog