Gevulde artisjokken

Ingrediënten: 2 kilo artisjokken, 100 g spek, 100 g ham, 1 ei, 1 ui, 2 teentjes knoflook, paneermeel of broodkruimels, boter. peterselie, mintblaadjes, olie, zout

Bereidingswijze:
Reinig de artisjokken, snij de stam ervanaf en verwijder de buitenste bladeren. Snij ook de uiteinden van de binnenbladeren af.

Maak met een mesje een kuiltje in het hart van de artisjokken en kook ze in water met wat zout. Eenmaal gekookt, laat ze uitlekken.

Maak een mengsel van ui, knoflook, spek, ham, mint en peterselie (allemaal in zeer kleine stukjes gesneden) ​​en broodkruimels of paneermeel. Voeg daar een losgeklopt ei en zout aan toe en roer alles goed door elkaar. Vul het artisjokken met het mengsel en leg er een klontje boter op.

Leg de gevulde artisjokken in een schotel, ingevet met olie, en bak ze gedurende enige minuten in de oven.

Serveer met stukjes citroen en fijngesneden peterselie.